Beste patiënten,

Ik heb besloten om per 1 oktober van dit jaar minder te gaan werken. Mijn werkzaamheden op de vrijdagen zullen worden overgenomen door mijn collega Loïs Forster.

Loïs is een vrijgevestigd, zelfstandig mondhygiëniste, net als ik. Zij heeft haar opleiding mondzorgkunde afgerond in juli 2018 en is sinds een jaar werkzaam in onze praktijk. Wanneer u een afspraak heeft staan op vrijdag, wordt deze overgenomen door Lois.

Loïs en ik houden nauw contact. Ik heb alle vertrouwen in de deskundigheid en professionaliteit van Loïs en laat haar dan ook met een gerust hart mijn werkzaamheden overnemen. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Karin Lenior, mondhygiëniste.


Beste patiënten,

U kunt veilig bij ons terecht voor uw mondzorg behandeling.

Vanwege de enorme stijging van de prijzen van beschermings-en reinigingsmiddelen, zijn we genoodzaakt om een toeslag per behandeling in rekening te brengen van €4,26.

Deze toeslag vindt u op onze nota terug onder de code C88.
Indien u aanvullend verzekerd bent voor tandheelkundige kosten, krijgt u dit bedrag vergoed.

Als u geen tandartsverzekering heeft, komt het bedrag voor uw eigen rekening.

 

Tandartspraktijk in Wormerveer

Mondzorg Wandelweg in Wormerveer is sinds 1 juli 2016 de praktijk van tandarts Tessa de Vries-Harder. U kunt bij ons terecht voor controles en alle voorkomende behandelingen. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten.

Wij stellen u op uw gemak en besteden veel aandacht aan goede communicatie en een ontspannen sfeer.

Controles

Het fundament van een goede tandheelkundige zorg is de periodieke controle.

Afhankelijk van uw gebitsgezondheid spreekt de tandarts hiervoor een bepaalde termijn met u af.

Vullingen

Cariës (een gaatje) of tandbederf wordt veroorzaakt door bacteriën in de tandplaque.

Als tandweefsel door cariës is aangetast, is het nodig het aangetaste weefsel te verwijderen en het ontstane gaatje te vullen met een vulmateriaal.

Kroon- en brugwerk

De kroon van een tand of kies is het gedeelte dat zichtbaar is boven het tandvlees.

Is de natuurlijke kroon beschadigd, verkleurd, scheef of afgebroken, dan kan het plaatsen van een kunstkroon uitkomst bieden.

Bleken

Het bleken van tanden heeft tot doel de tandkleur witter te maken.

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen verkleuren door sigaretten, koffie, thee, rode wijn, etcetera. Deze worden extrinsieke verkleuringen genoemd.

Angstpatiënten

Angst voor de tandarts is vaak jong begonnen en diepgeworteld.

Veel mensen zijn zelfs zo bang dat zij helemaal niet meer durven te gaan. Iedere behandeling kan tegenwoordig volstrekt pijnloos worden uitgevoerd.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is de basis voor een gezonde mond.

Tandvlees bekleedt en beschermt het kaakbot plus de wortels van de tanden en kiezen. Gezond tandvlees is ook belangrijk voor een goed uiterlijk en een frisse adem.