Het bleken van tanden heeft tot doel de tandkleur witter te maken. In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen verkleuren door sigaretten, koffie, thee, rode wijn, etcetera. Deze worden extrinsieke verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden.

In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd.

Vroeger werd dit soms opgelost door kronen te maken, tegenwoordig kan bleken een goede uitkomst bieden. Het bleken van tanden heeft tot doel de tandkleur witter maken. Bleken wordt nu al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. Er zijn verschillende systemen om te bleken. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de juiste methode voor u bepalen. Al uw vragen kunnen wij beantwoorden tijdens een consult.

Vanaf 1 november 2012 mag alleen een tandarts de tanden bleken van een patiënt. Tandartsen, of mondhygiënisten die onder rechtstreeks toezicht van de tandarts werken, mogen ook alleen de tanden van meerderjarigen bleken. Dit is het gevolg van een Europese richtlijn 2011/84/EU over cosmetische producten en de Nederlandse Warenwetregeling nadere eisen cosmetische producten.